chrome firefox opera safari iexplorer

«Шахтар» зіграє з португальською «Брагою» в 1/4 фіналу Ліги Європи

18 березня 2016 о 14:45

Футболісти донецького «Шахтаря» зустрінуться з португальською «Брагою» на стадії ¼ фіналу Ліги Європи УЄФА сезону — 2015/2016.

Так вирішило жеребкування чвертьфінальної стадії турніру, яке пройшло в п'ятницю у швейцарському Ньйоні, повідомляє Укрінформ.

Пари ¼ фіналу Ліги Європи:

«Брага» ( Португалія) — «Шахтар» (Донецьк, Україна)

«Вільярреал» (Іспанія) — «Спарта» (Чехія)

«Севілья» (Іспанія) — «Атлетик» (Іспанія)

«Боруссія» (Дортмунд, Німеччина) — «Ліверпуль» (Англія).

Перші чвертьфінальні матчі заплановані на 7 квітня, поєдинки у відповідь відбудуться 14 квітня.

«Шахтар» перш лише раз виходив в ¼ фіналу — в 2009 році клуб здобув перемогу в останньому розіграші Кубка УЄФА. У складах восьми команд нинішньої жеребкування немає більш досвідчених учасників єврокубків, ніж гравець Даріо Срна і головний тренер Мірча Луческу (132 і 210 матчів відповідно).

«Брага» вийшла у чвертьфінал вперше з часів своєї найвдалішою єврокубкової кампанії — португальці програли в фіналі Ліги Європи-2011, потрапивши в турнір з групового раунду Ліги чемпіонів. У нинішньому розіграші проти гравців «Браги» найчастіше порушували правила суперники: 151 фол в десяти матчах, на 27 більше, ніж проти будь-якої іншої команди.

Суперники двічі зустрічалися в Лізі чемпіонів-2010/11, «Шахтар» виграв обидві зустрічі. «Брага» в тому сезоні дійшла до фіналу Ліги Європи.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути