chrome firefox opera safari iexplorer

Чужих дітей не буває? В Україні зареєстровано 73 тис. 182 дітей-сиріт

14 квітня 2016 о 10:47

На 1 січня 2016 року в Україні було зареєстровано 73 тис. 182 дітей-сиріт.

Про це у ході прес-конференції повідомив заступник директора Департаменту із захисту прав дітей та усиновлення Міністерства соціальної політики Володимир Вовк.

«Протягом минулого року 1 тис. 868 дітей були усиновлені, тобто лише 10% від потреби», – зазначив заступник директора Департаменту із захисту прав дітей та усиновлення.

Вовк повідомив, що за даними офіційної державної статистики, на 1 січня 2016 в Україні (без урахування окупованих територій сходу і Криму, де також залишилися наші діти-сироти, і вони повинні входити в статистику) 73 тис. 182 дітей-сиріт. З них у Донецькій області – 4 тис. 709, у Луганській – 1 тис. 432 дитини. При цьому він наголосив, що із загальної кількості таких дітей лише 20-23% – сироти, а решта дітей є сиротами при живих батьках, діти, позбавлені батьківського піклування.

«Перший і головний акцент державі та громадськості слід робити на роботі з сім'єю, на поновлення батьківських прав, неможливості забирати дитину у батьків. Але для цього необхідно задовольнити потреби сім'ї. Цьому сприяє і патронатна форма виховання дітей, біологічні батьки яких позбавлені своїх прав», – сказав Вовк.

Також він додав, що із загальної кількості дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, понад 52 тис. 906 перебувають під опікою найближчих родичів, в інтернатних установах залишаються близько 6 тис. 600 дітей, 25 тис. дітей з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах і не можуть виховувати дітей. 18 тис. дітей можуть бути усиновлені. При цьому національне усиновлення, за даними Вовка, значно переважає над міждержавним.

Джерело: gazeta.ua
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути