chrome firefox opera safari iexplorer

«Двопакетна» оновлена влада свідчить про страх перед дочасними виборами, — Томенко

14 квітня 2016 о 10:00

Про це лідер громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко сказав в ефірі обласного телебачення у Дніпропетровську, відповідаючи на запитання про принципи формування нового уряду.

«Це таємниця, бо цих принципів сьогодні не може назвати ніхто: відсутня програма діяльності нового уряду, і ніхто достеменно не знає, за якими саме критеріями підбиралися міністри, – зауважив М. Томенко. – Але якщо більш уважно придивитися на кадровий підбір, то стає зрозуміло, що в уряді будуть активно представлені найбільш вірні та довірені люди у делікатних фінансових питаннях не лише Порошенка, Яценюка, Гройсмана, але і цілої низки олігархів, які делегували своїх колишніх менеджерів чи піар-менеджерів на ключові посади».

«Враховуючи таке незбагненне поєднання людей, які прославилися тим, що «пиляли» бюджетні гроші на місцевому рівні, чи, скажімо, забезпечували комфортну діяльність українських олігархів, можна сказати, що такий уряд, де співіснуватимуть абсолютно непоєднувані ідеологічно та за місією люди, можна проголосувати лише так званим «пакетним голосуванням», – вважає Томенко.

На його думку, нове керівництво Верховної Ради і Уряду з п’ятьма віце-прем’єрами, проголосоване так званими «двома пакетами», це дійсно нове слово у формуванні державної влади. «Особливо пікантно це виглядає після масового «навчання» українських депутатів на чолі з В. Гройсманом у Європарламенті про те, як треба оптимізовувати, скорочувати та професійно підбирати кадри в парламенті і уряді», – зауважив політик.

Підсумовуючи, М. Томенко сказав, що всі розуміють, що і принцип такого «двопакетного» голосування, і характер створення нової коаліції та нового уряду свідчать про те, що вони є перехідними, тимчасовими та, по суті, рятівними від проведення дострокових виборів.

«Але, на жаль, вони точно не є рятівними для української економіки чи суспільства», – зазначив Микола Томенко.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути