chrome firefox opera safari iexplorer

Фонд «Рідна країна» пропагує «український світ» на Одещині

01 квітня 2016 о 13:53

Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» у м. Балта Одеської області сьогодні презентував та безкоштовно передав для шкіл, бібліотек і дошкільних закладів міста та району низку власних українських просвітницьких проектів.

Зокрема, «Слуханку для української малечі», DVD-диски з фільмами про фіналістів різних етапів акції «7 чудес України», навчальний посібник «Україна: історія Конституції», «Український щорічник на 2016 рік» тощо.

Нагадаємо, Фонд Миколи Томенка «Рідна країна» вже провів низку подібних акцій в різних куточках України. Зокрема, лише у минулому місяці Фонд «Рідна країна» пропагував «український світ» на Донеччині та Харківщині.

Як зазначає ініціатор цього проекту Микола Томенко, такою просвітницькою акцією він хоче показати, як без бюджетних коштів можна реально об’єднувати Україну, викорінювати ідеологію «руського мира» та пропагувати «український світ».

Цікаво знати

Балта — місто обласного значення в Одеськiй області України, адміністративний центр Балтського району. Перші достовірні згадки про існування на цій території невеликого містечка відноситися вже до 30-х років 17 століття.

У 1925 році місто Балта стало столицею Молдавської Автономної Радянської Соціалістичної Республіки, де молдавани не складали більшість населення. Це утворення увійшло до складу Української РСР, що закріпила Конституція УСРР 1929 року.

«Рідна країна»