chrome firefox opera safari iexplorer

На Миколаївщині чорні археологи зруйнували старовинну садибу

19 квітня 2016 о 13:30

На Миколаївщині чорні археологи майже зруйнували будівлю старовинної виноробні, а місцеві жителі перетворили територію на сміттєзвалище.

У садибі Бредіхіна 100 років тому був винний завод, який був в знаний на всю імперію. Зараз це територія військового полігону та за сумісництвом звалище. Краєзнавці стверджують, що місце унікальне, а влада забула про нього. Ще три роки тому всі будівлі були цілими. Втім, потім хтось пустив слух, що ніби в садибі є скарби. Повідомляє Depo.Миколаїв.

«Ми спочатку думали, що люди руйнують, аби знайти дорогоцінне каміння. Якщо спуститися у підвал, то побачите шурфи і вийняте каміння. Це все в пошуках яєць Фаберже»,- розповідає краєзнавець Світлана Крищенко.

Активісти вирішили привести територію до ладу. Вони зібрали дві вантажівки сміття. Краєзнавці разом з волонтерами вже звернулися до військових з проханням віддати територію для створення історичного заповідника.

Джерело: gazeta.ua
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути