chrome firefox opera safari iexplorer

Новий уряд Гройсмана: вслід за газом вдвічі здорожчає опалення

27 квітня 2016 о 14:26

Тариф на послуги з теплопостачання з нового опалювального сезону зросте удвічі, оскільки підприємства теплокомуненерго купуватимуть газ за єдиною ціною 6879 грн за тисячу кубометрів.

Про це під час круглого столу у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України сказала заступник голови Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і ЖКГ Альона Бабак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ціна на газ для ТКЕ виросте з 2,994 тис. грн за тисячу кубометрів до фактично 6900 грн. Оскільки ціна на газ становить 76% у структурі тарифів на теплопостачання, з нового опалювального сезону ціна на опалення зросте вдвічі», — сказала Бабак.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів на засіданні в середу встановив єдину ціну на газ для населення та промисловості — 6879 грн за тисячу кубометрів.  Тим самим Уряд Гройсмана скасував так звану «соціальну норму» в обсязі 1 200 куб. м на опалювальний сезон за ціною 3 600 гривень за тис. куб. м, яка діяла в опалювальний сезон 2015/2016 років.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути