chrome firefox opera safari iexplorer

Легендарний мультсеріал «Козаки» виходить в ефір

30 травня 2016 о 12:30

Відбулась прем'єра продовження культового українського мультфільму про пригоди козаків – «Козаки. Футбол». П’ять перших серій вже є в онлайн-кінотеатрі Megogo, який володіє ексклюзивними правами на показ «Козаків…» у мережі.

За сюжетом козаки вирушать до Європи, де можуть зустрітись із такими відомими футболістами, як Кріштіану Роналду, Девід Бекхем, Зінедін Зідан, Франк Рібері та іншими.

Дату виходу нових епізодів приурочили до початку чемпіонату Європи з футболу 10 червня. Творці мультсеріалу сподіваються, що інтерес до цієї теми приверне увагу й до «Козаків…».

Відроджували персонажів у київській студії анімації «Baraban» спільно з відеосервісом Megogo та медіа групою «1+1 медіа». Погодився знову працювати над своїм мультфільмом і народний художник України Едуард Кирич, який створював образи найперших козаків.

Робота над оновленими «Козаками» почалася у жовтні минулого року. Транслювати ж по телебаченню «Козаки. Футбол» буде телеканал «1+1», який почне показ мультсеріалу 30 травня.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути