chrome firefox opera safari iexplorer

Марія Музичук визнана найкращою шахісткою світу 2015 року

24 травня 2016 о 13:59

У минулому році українка виграла чемпіонат світу і посіла друге місце на Гран-прі ФІДЕ. Музичук втратила титул чемпіонки світу lviv2016.fide.com Жіноча комісія Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ) назвала переможницю нагороди «Каїса», яка щорічно вручається найкращій шахістці світу.

Найкращою за підсумками 2015 року визнана українка Марія Музичук. «Минулий рік був успішним для українки. Вона виграла чемпіонат світу за нокаут-системою, який відбувся в Сочі з березня по квітень. Після цього успіху Марії було присвоєно звання міжнародного гросмейстера серед чоловіків», — зазначив тренер ФІДЕ Петро Марусенко. Крім того, в минулому році Музичук посіла друге місце на першому етапі жіночого Гран-прі ФІДЕ, який проходив в Монако.

В активі Марії також золота медаль за найкращий результат на першій дошці на європейському командному чемпіонаті-2015 в Рейк'явіку (7 очок із 8).

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути