chrome firefox opera safari iexplorer

Метеорологи прогнозують найспекотніший рік за всю історію

24 травня 2016 о 15:09

За прогнозами метеорологів цей рік буде одним з найспекотніших за всю історію

Дощі, швидше за все ви будете згадувати з ностальгією, три літніх місяці обіцяють бути відчайдушно жаркими, має сенс закуповувати вже зараз кондиціонери.

Як повідомляє Національне управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA) в 2016 році спека буде бити всі рекорди.

За даними експертів середня глобальна температура за місяць була на 1,1° С вище середньої за все ХХ століття значення в 13,7 ° С, побивши попередній рекорд 2010 року на 0,5 ° С, повідомляє NASA.

Узагальнивши всі дані експерти Climate Central відзначили, що високою ймовірністю нинішній рік стане найспекотнішим в сучасній історії метеорологічних спостережень. Кліматологи б'ють на сполох, температура на Землі піднялася вна 1,45 ° С.

Розрахунки Національного Космічного агентства США припускають, що така тенденція продовжиться, і 2016 рік стане рекордно спекотним в історії спостережень, стане третім поспіль рекордом: після 2014 і 2015 рр і на думку вчених очікувати хорошого від 2016 теж не варто.

За даними Українського гідрометцентру, спека прийде в Україну в у найближчі дні, температура повітря в деяких регіонах країни досягне 27-30 градусів тепла.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути