chrome firefox opera safari iexplorer

Київ пережив найкоротшу весну за всю історію метеоспостережень

06 червня 2013 о 13:37

Навесні 2013 року Київ встановив низку температурних рекордів, переживши відразу три пори року. Метеорологічна весна виявилась найкоротшою в історії спостережень і тривала всього 26 днів.

Ця весна увійде в історію метеорологічних спостережень аномально холодним і сніжним березнем, а також спекотними і фактично сухими квітнем і травнем, повідомляється на сайті Центральної геофізичної обсерваторії.

За три календарних місяці жителі Києва пережили відразу три пори року — зиму, яка закінчилася 30 березня, потім найкоротшу весну за весь період метеоспостережень у столиці з 1881 року — вона тривала всього 26 днів, а 26 квітня у Києві настало метеорологічне літо, яке відзначилося надзвичайно спекотним травнем.

Зокрема, середня температура за травень у місті склала +18,9 градуса, що на 3,7 градуса вище за кліматичну норму. Незважаючи на підвищене випаровування, травень видався сухим — випало лише 40 мм опадів при їхній місячній нормі у 53 мм.

Вперше за час гідрологічних спостережень температура води на посаді ЦГО, розташованому у Гідропарку, вже 10 травня досягла 20 градусів.

Розділи: Довкілля

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути