chrome firefox opera safari iexplorer

Село Терпіння славиться цілющими водами

17 травня 2016 о 11:39

Якщо ви хочете побувати на джерелах, які за своїми властивостями не поступаються водам «Нафтусі», варто відвідати невелике село Терпіння, що поблизу Мелітополя в Запорізькій області.

Саме сюди приїжджає безліч людей, які намагаються побувати на місцевих джерелах. У зв'язку з вмістом іонів срібла, вода в джерелах не псується і довго зберігає свої цілющі властивості.

Варто розповісти про три основних джерела: Один з них названий на честь Миколи Чудотворця. Його воду називають мертвою, оскільки він, як стверджують місцеві жителі, «умертвляє» всі хвороби. Другий, джерело Богородиці, вважається живим, оскільки він «оживляє» здоров'я.

Третє джерело, святого Пантелеймона, здатне лікувати захворювання органів травлення, нирок, печінки. У проміжках між лікувальними процедурами всім гостям не доведеться нудьгувати. Крім трьох основних джерел, які б'ють прямо испод землі, неподалік знаходяться 12 джерел, вода в яких дуже холодна і смачна. Тут же розташований і дуже довгий природний тунель, в якому під час Другої світової війни ховалися партизани від німецьких загарбників.

Саме село Терпіння, яке вражає своєю незвичайною назвою, має багату духовну спадщину. Колись тут жили старорусские сектанти з Катеринославі і Тамбова. Сюди навіть приїжджав імператор Олександр I, який вирішував долю колоністів, яких в цю місцевість привернула не просто смачна питна вода, а й її відмінні цілющі властивості. Остаточно ж облагородили Терпіннівського джерела прийшли в цю місцевість в 90-х роках ченці. Крім цього, в Терпіння ви побачите 450-річний дуб, про що свідчить розташована поруч з ним табличка.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути