chrome firefox opera safari iexplorer

Цьогоріч Alfa Jazz Fest у Львові триватиме чотири дні

23 травня 2016 о 12:12

Шостий Alfa Jazz Fest, який проходитиме у Львові 24-27 червня, триватиме чотири дні. З огляду на велику кількість глядачів минулого року, організатори вирішили збільшити кількість трьох фестивальних днів до чотирьох. Крім того, збільшиться також кількість пікнікових зон в Парку культури, де, окрім всього, проводитимуть й безкоштовні джазові кінопокази.

Минулого року Alfa Jazz Fest, як виняток, тривав п'ять днів, оскільки це був п'ятий ювілейний фестиваль. Починаючи від цього року Alfa Jazz Fest проходитиме чотири дні.

У програмі шостого джазового фестивалю планують багато сюрпризів, розповідає творчий куратор Alfa Jazz Fest Олексій Коган. Зокрема Alfa Jazz Fest представить спільні музичні проекти світових зірок джазу разом із українськими виконавцями. На відкритті фестивалю, 24 червня, виступить український піаніст зі США Вадим Неселовський разом із симфонічним оркестром «INSO Львів». Вадим Неселовський представить авторську концертну програму під назвою «Пори року».

«Репетиції Вадима разом із «INSO Львів» тривають вже близько трьох місяців. Це не простий твір. Його може виконати тільки команда. Для наших музикантів це спочатку також було не просто - їм доводилось багато репетирувати вечорами вдома», — розповіла голова правління Академічного молодіжного симфонічного оркестру «INSO-Львів» Іоланта Пришляк.

У рамках фестивалю буде окремий день жіночого вокалу.

Впродовж фестивалю глядачам запропонують багато новинок. Так у Парку культури облаштують спеціальну дитячу зону. Крім того, збільшать кількість пікнікових зон, де можна буде безкоштовно слухати джазовий концерт, який проходитиме на основній сцені парку.

«Минулого року глядачі просили збільшити кількість місць у партері перед головною сценою. Ми це фізично зробити не можемо, тому збільшили кількість пікнікових зон, а також додали один концертний день», — розповіла виконавчий директор Alfa Jazz Fest Наталія Горбачевська.

Вона також додала, що кожного року організатори проводять серед відвідувачів фестивалю опитування. За результатами опитування формують рейтинг найочікуваніших зірок джазу, яких наступного року запрошують на фестиваль.

Цього року в рамках фестивалю вдруге відбудеться фестиваль вуличних музикантів Street Music by Alfa Jazz. На відкритих майданчиках у центрі Львова музиканти представлятимуть власну творчість у стилях джазу, року, інді, поп. Глядачі матимуть змогу проголосувати за гурт, який сподобався найбільше. Переможців чекатиме сертифікат на купівлю музичного обладнання на суму 25 тис. грн.

Вперше на фестиваль до Львова приїде впливовий американський продюсер та журналіст Леррі Еплбайм, який 27 червня читатиме відкриту лекцію про джаз у музичній академії імені Лисенка.

На закритті фестивалю на глядачів також чекає сюрприз. Американський піаніст та композитор Майкл Абене представить спеціальну програму, яку він виконуватиме спільно із молодими музикантами.

«Музиканти із усієї України перед фестивалем надсилали свої заявки. Ми вже набрали склад із кращих аплікантів. Впродовж чотирьох фестивальних днів  молоді музиканти тренуватимуться разом із Абене. На завершальному концерті фестивалю вони представлять спільну програму», — додала Наталія Горбачевська.

Вже не перший рік організатори стикаються із спротивом львівського бойкотного руху щодо проведення Alfa Jazz Fest, через основного спонсора фестивалю - «Альфа Банк». Виконавча директорка фестивалю розповіла, що задля досягнення компромісу із активістами бойкотного руху організатори забрали рекламне брендування із основних сцен фестивалю.

«Цього року так само, як і минулого, ми майже забрали усе рекламне брендування. Люди, які відвідували концерти на площі Ринок, думали, що фестиваль організовує міська рада. Нам дуже пощастило, що наші спонсори готові вливати гроші в проведення фестивалю і погоджуватись при цьому знімати власну рекламу. Завтра ми також матимемо спільну зустріч із активістами бойкотного руху. Сподіваюсь, ми зможемо дійти певних компромісів», — зазначила Наталія Горбачевська.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути