chrome firefox opera safari iexplorer

Україна подала заявку на проведення чемпіонату світу з хокею

15 травня 2016 о 14:59

ФХУ в наступному році бажає провести турнір у київському Палаці спорту. Федерація хокею України подала заявку на проведення Чемпіонату світу 2017 року у дивізіоні 1А.

Єдиним конкурентом українців у боротьбі за право прийняти світову першість буде Австрія. Щоправда, австрійці поки не визначилися з містом, де вони хочуть провести чемпіонат. Україна в разі перемоги своєї заявки має намір прийняти турнір на льоду київського Палацу спорту.

Чемпіонат світу в Диивзионе 1A наступного року пройде з 22 по 28 квітня. Вже точно відомо, що в турнірі візьмуть участь 4 збірні: України, Польщі, Австрії та Південної Кореї. Ще два учасника чемпіонату визначаться за підсумками світової першості в Москві і Санкт-Петербурзі.

Рішення про господаря турніру буде прийнято на конгресі Міжнародної федерації хокею (IIHF) під час чемпіонату світу в Москві і Санкт-Петербурзі.

Нагадаємо, що Київ приймав чемпіонат світу в Першому дивізіоні в 2011-му році. Також в Україні світову першість у Дивізіоні 1B проходило у Донецьку – в 2013-м. Донецьк повинен був прийняти чемпіонат світу-2015 в Дивізіоні 1А, але турнір довелося перенести в Польщі через військові дії на сході нашої країни.

 

Джерело: unian
Розділи: Спорт в Україні

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути