chrome firefox opera safari iexplorer

Україна подала заявку на проведення чемпіонату світу з хокею

25 квітня 2013 о 13:47

Українська сторона подала заявку на проведення чемпіонату світу 2014 у дивізіоні 1А, другому за рівнем у світовій табелі про ранги, повідомляє DT.ua.

Про це повідомив президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін на прес-конференції, присвяченій виступу української збірної на чемпіонаті світу в Донецьку. Нагадаємо, що за його підсумками, «синьо-жовті» отримали «підвищення в класі», відправившись до групи А першого дивізіону.

«Враховуючи позитивні відгуки з приводу донецького чемпіонату з боку Міжнародної федерації хокею (IIHF), ми вже подали заявку на проведення змагань в наступному сезоні в дивізіоні 1А», — заявив Брезвін.

«Думаю, Україна має гарний імідж в ІІХФ. Ми впоралися з проведенням попередніх турнірів — юніорським і молодіжними чемпіонатами, фінальним етапом розіграшу Континентального Кубка. Розуміємо, що можуть бути серйозні заявки з боку Японії, Кореї, інших учасників змагань. Але ми будемо працювати в цьому напрямку», — зазначив Анатолій Іванович.

Україна вже приймала чемпіонат світу такого високого рангу — у сезоні 2010/11 в Києві, українська збірна програла єдину путівку в еліту світового хокею Казахстану. Після ж певних реформ у системі чемпіонатів з дивізіону 1А вже дві найкращі команди отримують пропуски на топ-рівень. Тому українці, у разі затвердження кандидатури Донецька, можуть отримати додаткову перевагу в боротьбі за чергове «підвищення в класі» — підтримку глядачів.

«Де б ми не грали, перед командою буде завжди ставитися завдання перемагати в кожному матчі», — зазначив головний тренер збірної Олександр Куликов.

«Впевнений, що Україна отримає цей чемпіонат. Так, рівень суперників у цих змаганнях буде значно вищим, але сенсу в тому, щоб просто виходити на лід і програвати, я не бачу. Постараємося перемагати і надалі».

Зазначимо, що місце проведення чемпіонату світу у дивізіоні 1А, втім, як і інших змагань збірних різного рівня під егідою ІІХФ, визначиться у травні на конгресі ІІХФ, який відбудеться в середині травня у Стокгольмі.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути