chrome firefox opera safari iexplorer

Україна не подала заявку на участь у відборі претендентів на проведення Євро-2020

28 квітня 2014 о 11:14

України не виявилося в списку країн на проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2020 року. Про це 26 квітня повідомив офіційний сайт УЄФА.

«До 25 квітня, коли закінчився термін подачі заявок на проведення матчів Євро-2020, УЄФА отримав від 19 національних асоціацій остаточні заявочні досьє, в яких представлені 19 міст. Заявочні досьє на стандартні пакети матчів подали наступні асоціації (в алфавітному порядку): Азербайджан (Баку), Англія (Лондон), Білорусь (Мінськ), Бельгія (Брюссель), Болгарія (Софія), КЮР Македонія (Скоп'є), Угорщина (Будапешт), Німеччина (Мюнхен), Данія (Копенгаген), Ізраїль (Єрусалим), Ірландія (Дублін), Іспанія (Більбао), Італія (Рим), Нідерланди (Амстердам), Росія (Санкт-Петербург), Румунія (Бухарест), Уельс (Кардіфф), Швеція (Стокгольм) і Шотландія (Глазго). Заявочні досьє на півфінальний і фінальний пакет матчів подали наступні асоціації (в алфавітному порядку): Англія (Лондон) і Німеччина (Мюнхен)», — йдеться в повідомленні.

Адміністрація УЄФА вивчить заявочні досьє та письмово підготує оціночні звіти для передачі виконавчому комітету УЄФА. Остаточне рішення за призначенням 13 організаторів Євро-2020 виконком УЄФА прийме 19 вересня о Женеві.

Згідно з рішенням виконкому УЄФА від січня 2013 року, матчі фінальної стадії Євро-2020 відбудуться у 13 містах у всій Європі. Матчі розбиті на 13 пакетів: 12 стандартних, що включають в себе три зустрічі групового етапу і одну зустріч плей-офф (1/8 або ¼ фіналу), а також один пакет, куди входять обидва півфінали і фінал.

До першого крайнього терміну — 12 сентября 2013 року — інтерес до проведення ігор фінального турніру чемпіонату висловили 32 національні асоціації. Їм були надані детальні вимоги до заявочних досьє, які вони повинні були підготувати на наступній стадії процесу. Серед цих 32 країн була і Україна.

13 вересня 2013 президент Федерації футболу України Анатолій Коньков повідомив, що ФФУ подала в УЄФА заявку на участь у проведенні експериментального чемпіонату Європи 2020 року, в якій НСК «Олімпійський» претендує на півфінали і фінал турніру, а «Донбас Арена» — на матчі групової стадії і одну гру 1/8 фіналу.

Джерело: Тиждень
Розділи: Спорт в Україні

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути