chrome firefox opera safari iexplorer

Україна презентує нові фільми на Каннському кіноринку

06 травня 2016 о 11:58

З 11 по 20 травня на кіноринку 69-го Каннського міжнародного кінофестивалю працюватиме Український павільйон та відбуватимуться інші заходи, пов’язані з українським кіно: розповсюджуватимуться інформаційні матеріали, проводитимуться презентації та зустрічі.

У павільйоні буде представлений каталог «Українські фільми 2015—2016», виданий спеціально до 69-го Каннського міжнародного кінофестивалю Національним центром Олександра Довженка. Також на кіноринку в Каннах відбудуться покази українських фільмів «Гніздо горлиці» (режисер — Тарас Ткаченко), «Моя бабуся Фані Каплан» (режисер Олена Дем’яненко) та «Тепер я буду любити тебе» (режисер Роман Ширман). Ці фільми ще не бачили українські глядачі.

Також відбудуться ринкові покази фільму «Гетьман» та повнометражного 3D-анімаційного фільму «Микита Кожум’яка».

13 травня відбудеться урочисте прийняття з нагоди представлення українського кіно в рамках 69-го Каннського МКФ.

14 травня в українському павільйоні відбудеться презентація кінофестивалю «Молодість». Також за ініціативи «Молодості» у цей день відбудуться презентації незалежних українських проектів: ігрового фільму «Жива» (реж. Тарас Химич) та документальної стрічки Максима Микитася «Чорнобиль. Зона майбутнього».

10 режисерів українських фільмів короткого метру зможуть особисто представити свої роботи у секції «Short Film Corner». Показ коротких метрів розбито на 2 блоки, перегляд відбуватиметься 18 і 19 травня.

Нагадаємо, що в офіційний програмах цього року Україна не представлена.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути