chrome firefox opera safari iexplorer

21 червня у Львові – Світовий день музики

11 червня 2016 о 20:11

 

Світовий день музики (Fete de la Musique) – це ініціатива, що стартувала у Парижі 1982 року, і наразі охоплює понад 120 країн і 740 міст світу. Щороку 21 червня, у день літнього сонцестояння, музиканти і аматори вільно виходять на вулиці своїх міст, і разом з мешканцями наповнюють їх музичним драйвом, повідомляє ZIK.

Особливість світового свята музики полягає у тому, що всі виступи у рамках заходу – безкоштовні для глядачів та неприбуткові для організаторів і виступаючих. Ідея свята – це вільне поширення музики у вільних містах світу, від людини до людини. Тож програма формується за принципом «знизу» – організатори щороку збирають заявки на сайті від гуртів, виконавців, локацій (музеїв, галерей, кав’ярень, магазинів, офісів, готелів, бібліотек чи навіть приватних двориків) та волонтерів.

За ці роки до свята музики у Львові приєднувалися Сашко Положинський (Тартак), Женя Галич (o.torvald), Антитіла, DRUMТИАТР, ГИЧ Оркестр, Бурдон, Lemko Bluegrass Band, Green Silence, Оленки, Три кроки в ніч, Wszystko, Оркестр Че, Гапочка, Файно, Атмасфера, DJ Gooch, Kickit Records, хор Народного ансамблю пісні і танцю «Черемош», молодіжний хор Дримба, хор Gaudeamus, музичні школи, студенти Львівської музичної академії та артисти Львівської обласної філармонії, дитячі, дорослі, аматорські і вже дуже відомі колективи.

Наразі (8-9 червня) до Свята музики у Львові 2016 вже приєдналися 27 локацій та 47 гуртів і виконавців (інформація на сайті постійно оновлюється і актуалізується, незабаром чекайте на повну програму, і не втрачайте останню нагоду долучитися!).

Важливою подією цьогорічного Свята музики у Львові 2016 стане святкування п’ятиріччя відомого львівського гурту ГИЧ Оркестр, які є співзасновниками Свята музики у Львові. Ще одна не менш приємна новина – до світового Свята музики приєдналися Одеса та Тернопіль!

Львівське Свято музики з радістю відправляє 21 червня своїх музичних послів – гурт «ТроєЗілля» – на виступ у Зеленому театрі в Одесі.

А у Львові найцікавіше буде відбуватися на районах: Сквер Гідності на Сихові, Горіховий Гай на Володимира Великого, вулиця Джона Леннона, ТВК Південний на вул. Виговського та інші локації.

Львів вже п’ятий рік поспіль приєднується до Світового дня музики – у 2015 році участь у святі взяли майже сотня гуртів та виконавців на 40 різних локаціях; у 2014 – 50 місць і 140 гуртів та виконавців; 2013 року – понад 80 учасників заповнили близько 40 різних місць у Львові.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути