chrome firefox opera safari iexplorer

Проїзд платною дорогою Київ-Одеса оцінили у 900 гривень

27 липня 2016 о 11:32

Проїзд по платній трасі Київ-Одеса може обійтися в майже 900 грн. Про це заявив начальник відділу інвестицій в інфраструктурні проекти Агентства інвестицій та розвитку Одеської ОДА Володимир Шемаєв, пише Zaxid.net з посиланням на Finance.ua.

«Виносячи за межі питання викупу землі, 1 км сучасної дороги обходиться у $5 млн. Протяжність (траси Київ-Одеса – ZAXID.NET) – 500 км. Давайте грубо порахуємо: $2,5 млрд. Ділимо на термін окупності – 20 років, це $125 млн в рік. Тобто $342,5 тисяч на день. Якщо по трасі їздять 10 тисяч машин (розрахунковий трафік для дороги 1-ї категорії) – то виходить по $34 з машини (856 грн), 2 гривні за кілометр», – заявив він.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян виступив з ініціативою будівництва в Україні платних доріг.

Зокрема він повідомив, що його відомство планує запропонувати приватним інвесторам фінансувати будівництво окружної дороги навколо Києва, а також прямої дороги Київ – Одеса.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути