chrome firefox opera safari iexplorer

У розпал літа почнеться капітальний ремонт траси Київ-Одеса

19 червня 2013 о 18:05

В липні, у розпал сезону відпусток, почнеться капітальний ремонт однієї з основних магістралей України — Київ-Одеса, пише ZN.ua

«В цьому році, вже в липні, ми почнемо капремонт дороги Київ-Одеса на ділянці Київ — Біла Церква», — повідомив глава «Укравтодору» Євген Прусенко, передає прес-служба відомства.

За його словами, з 13-го по 17-й кілометр дорога буде ремонтуватися за бюджетні гроші, а з 17-го по 87-й кілометр — за рахунок кредитних коштів ЄБРР та Європейського інвестиційного банку.

Крім того, Прусенко зазначив, що критичні зауваження автомобілістів на рахунок цієї дороги стосуються в основному ділянки Київ — Жашків, яка фактично не ремонтувалася 30 років.

«Сьогодні йдуть переговори про подальше кредитування реконструкції решти ділянок магістралі Київ-Одеса. Крім того, ми плануємо укладання верхнього шару асфальтобетону на відрізку Кразнознаменка — Одеса, який з 2007 року працює в середніх і нижніх шарах», — сказав Прусенко.

Він зазначив, що ремонтні роботи залишилося провести на 20% українських доріг. Втім, це стосується тільки загальнодержавних магістралей, що зв'язують населені пункти. За станом доріг у межах міст і сіл повинна слідкувати муніципальна влада.

Раніше профільний віце-прем'єр Олександр Вілкул у свій статті в DT.UA зауважив, що на утримання і ремонт доріг в Україні виділяється в 10 разів менше коштів, ніж в Європі. Зараз 97% українських доріг вимагають капітального ремонту. Для того. щоб виправити ситуацію, фінансування утримання доріг має бути збільшено в рази.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути