chrome firefox opera safari iexplorer

На ремонт українських доріг потрібно 500 млрд грн, — Азаров

13 березня 2013 о 11:33

Прем’єр Микола Азаров заявляє, що на ремонт українських доріг потрібно 500 мільярдів гривень. Про це він заявив на засіданні Кабміну 13 березня.

«Для масштабної модернізації автодоріг потрібно щонайменше 500 мільярдів гривень. Це більше річного бюджету України», – сказав прем’єр.

Він додав, що тому влада має створити нову модель фінансування, яка «дозволить вкладати в будівництво і ремонт магістралей принаймні по 50 мільярдів щорічно упродовж 10 років».

За його словами, наразі потрібно модернізувати 170 тисяч км автомобільних шляхів.

«У нас є досвід залучення кредитів міжнародних фінансових організацій. Але кредити треба повертати. Тому прийшов час залучати ресурс державно-приватного партнерства або концесії», – сказав Азаров.

Він доручив міністру фінансів Юрію Колобову разом з міністром економіки Ігорем Прасоловим та міністром інфраструктури Володимиром Козаком розпочати розробку практичних механізмів використання державно-приватного партнерства і концесії для будівництва магістралей, а також підготувати пропозиції щодо апробації такого механізму на пілотних проектах уже найближчим часом.

Азаров також доручив віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу прискорити створення довгострокових програм будівництва автодоріг.

«Також необхідно розділити функції проектування, будівництва і приймання в експлуатацію доріг. Монополія самого „Укравтодору“ в цій галузі недоречна», — сказав Азаров.

Нагадаємо, українські дороги – в десятці найгірших у світі. У звіті про глобальну конкурентоспроможність якість українських доріг оцінили в 2,3 бала з 7.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути