chrome firefox opera safari iexplorer

Необхідно очистити владу від «нащадків Кагановича»

01 вересня 2016 о 14:20

Голова наглядової ради Національного університет біоресурсів і природокористування України  Микола Томенко взяв участь у святкуванні початку навчального року.

Він привітав студентів та викладачів зі вступом до престижного навчального закладу та побажав, зокрема першокурсникам, не лише здобувати знання, а й не забувати, що вони повинні бути справжніми українцями та патріотами своєї держави.

Микола Томенко також звернув увагу на антиукраїнські прояви в політиці влади по відношенню до українського села. «Складається враження, що в уряді працюють «нащадки Лазаря Мойсейовича Кагановича», який вважав, що головне зло – це український селянин, який є успішним господарником і патріотом, — і додав: — Нині владні ініціативи по скороченню сільських шкіл, сільських вчителів, «оптимізації» стипендій, зменшення бюджетного замовлення на аграрні спеціальності, переведення на місцеві бюджети утримання ПТУ та технікумів – все це найбільше позначається на селі та сільських родинах. Я вже не кажу про систему оподаткування, яка стимулює агрохолдинги, тобто мільйонерів та мільярдерів і фактиично знищує фермерство та малий аграрний бізнес».

«Нам би варто спільними зусиллями очистити владу від цих умовних «нащадків Кагановича», які хочуть перетворити українські села на території для заробляння коштів та спонукати селян переселятися до селищ і міст», — зауважив він.

Микола Томенко закликав всіх зробити все, щоб зупинити цю антиукраїнську політику по відношенню до українського села та селян.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути