chrome firefox opera safari iexplorer

У справі контрабанди лісу треба почати з допиту очільників МінАПК, — Томенко

25 жовтня 2016 о 12:23

Як відомо, державне управління лісовим господарством країни здійснює Державне агентство лісових ресурсів України, яке безпосередньо підпорядковане Міністерству аграрної політики та продовольства.

У зв’язку з цим виглядає не просто дивною, а парадоксальною ситуація, коли очільники міністерства, які повинні забезпечувати виконання законів та слідкувати за недопущенням корупції, радісно звітують про 100% контрабанду у підвідомчій їм сфері.

Так, заступник міністра аграрної політики Ольга Трофімцева в інтервʼю «ЄвроПравді» повідомила, що «за великим рахунком, разом із введенням мораторію на експорт лісу вся торгівля фактично перейшла в тінь. Просто майже на 100% пішла контрабанда».

При чому, урядовці винним у такій ситуації вважають чомусь не профільне Міністерство, ні Держлісагентство, ні митників, ні податкову, не всю систему правоохоронних органів, які повинні слідкувати за виконанням закону, а …. існування самого Закону про мораторій на вивезення лісу!

Складається враження, що «лісова мафія» часів Януковича та оновлена «лісова мафія» часів Порошенка роблять усе, щоб українська деревообробна галузь залишилася без замовлень, а Україна — без лісу.

До речі, вже у перше півріччя виконання бодай частини цього Закону про мораторій на експорт необробленої деревини засвідчує збільшення доходів до державного бюджету від деревообробної галузі, розширення підприємств цієї галузі за рахунок створення нових робочих місць та закупки деревообробного обладнання.

Отож, враховуючи таку сенсаційну заяву очільників Міністерства аграрної політики вимагаю відкрити кримінальну справу про так звану 100-відсоткову контрабанду лісу для того, щоб зрозуміти, хто цю контрабанду організовує та очолює. А почати варто було би з допиту заступниці міністра АПК, яка, вочевидь, знає, як ця контрабанда здійснюється, оскільки публічно про це заявляє.

Тож давайте не будемо робити винним закон, а нарешті поборемо цю контрабанду та створимо в Україні власну конкурентоспроможну деревообробну галузь, допоможемо забезпечити енергетичну незалежність та збережемо власне довкілля!

tomenko-1Микола Томенко, співавтор Закону щодо тимчасової заборони експорту лісоматеріалів у необробленому вигляді (№ 325-VIII), лідер Громадського руху «Рідна країна»

Розділи: Політика

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути