chrome firefox opera safari iexplorer

Всеукраїнська акція «7 чудес України: історичні міста та містечка» мандрує до Диканьки

13 жовтня 2016 о 17:36

14 жовтня організатор акції «7 чудес України: історичні міста та містечка» Микола Томенко разом із представниками ЗМІ відвідає селище міського типу Диканька та селище Опішню Полтавської області.

Опішню називають столицею українського гончарства. У 1989 році на території села був створений музей-заповідник українського гончарства, серед експонатів якого багато цікавих виробів з кераміки і навіть цілі скульптури, на території діють садиби-музеї гончарних майстрів. А на початку липня щорічно проходить гончарський фестиваль «Зрушення».У місцевих сувенірних крамницях можна придбати продукцію народних умільців.

Диканька матиме можливість продемонструвати та похизуватися  Миколаївською церквою, Картинною галерея ім. М.К.Башкірцевої, Тріумфальною аркою, а також театралізованими виставами за Гоголівськими мотивами.

Нагадаємо, що Диканька увійшла до фіналу акції «7 чудес України: історичні міста та містечка» і вже набрала більше семи з половиною тисяч голосів. Підведення підсумків та оголошення переможців всеукраїнської акції  відбудеться не у вересні, а в День української писемності та мови, 9 листопада.

За матеріалами: Третя Варта

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути