chrome firefox opera safari iexplorer

Інститут імені Амосова продовжує роботу попри брак коштів

24 січня 2017 о 11:07

Попри інформацію про можливе припинення роботи Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М.Амосова НАМН України через катастрофічний брак коштів, установа продовжує свою роботу.

«Адміністрація робить все від неї залежне для того, щоб Інститут свою діяльність не припинив, зараз іде конструктивна робота з Мінфіном за підтримки та сприяння МОЗ та НАМН України та профільним Комітетом ВР України», — йдеться у повідомленні на сайті Інституту.

Там також повідомляється, що з огляду на те, що проблеми з фінансуванням Інституту є хронічними та виникли ще у 2013 році, робота щодо адекватного фінзабезпечення почалася ще у травні 2016 року. Її спрямовано на збереження кадрового та технічного потенціалу Інституту.

Незважаючи на недостатність коштів, Інститут залишається лідером з надання допомоги хворим з найважчими формами серцево-судинних захворювань і рятує пацієнтів, проводячи близько 8000 оперативних та інтервенційних втручань на рік.

За 12 робочих днів у 2017 році вже проведено 198 операцій та 317 інтервенцій, консультативну допомогу надано 1938 пацієнтам.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути