chrome firefox opera safari iexplorer

Тернополяни через соцмережу започаткували благодійний обмін ліками

17 січня 2017 о 10:34

Добру справу започаткував тернополянин Ігор Качмарський, повідомляє Україна молода.

«Щороку я переглядаю домашню аптечку і викидаю багато ліків. Деколи цілі упаковки. Як правило, їх не можна повернути до аптеки, бо коли виявляється, що вже не потрібні, чек давно загублено. В цій групі учасникам пропонується влаштувати безплатний шерінг ліків, які вам зайві з різних причин, але ще придатні до вживання. Комусь це зекономить час, гроші й дозволить зробити добру справу», — написав він 6 січня, перед Різдвом, на своїй сторінці у «Фейсбуцi», оголошуючи тим самим про створення благодійної спільноти під назвою «Обміняю чи подарую ліки».

Функціонує вона дуже просто — будь-хто з жителів Тернополя може опублікувати тут назви та фото наявних ліків, які вже стали непотрібними, але ще мають запас терміну придатності, їх кількість, дозування і таке інше. Той же, хто їх потребує, просто відгукується повідомленням про бажання їх мати в коментарях чи у приватному чаті.

Далі люди елементарно домовляються між собою, де й коли зустрінуться для передачі. Жодні продажі у спільноті неприйнятні — ліки можна тільки обміняти чи віддати безплатно.

За 10 днів до спільноти приєдналося вже більше тисячі тернополян, і фактично всі вони вже віддали чи віддають ліки, навіть не шукаючи вигідніший варіант обміну.

Причому в переліку пропозицій чимало медичних препаратів, які в аптеках коштують і по кілька сотень гривень.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути