chrome firefox opera safari iexplorer

Надзвичайний стан в енергетиці діятиме до 17 березня

16 лютого 2017 о 15:48

Розпорядження уряду про вжиття тимчасових надзвичайних заходів на ринку електричної енергії діє протягом місяця

Про це йдеться в тексті розпорядження уряду, повідомляє Еспресо.ТВ.

«Міністерству енергетики та вугільної промисловості за три дні до закінчення строку дії цього розпорядження поінформувати Кабінет Міністрів України про стан його виконання», — вказано у тексті розпорядження.

Розпорядження набирає чинності з дня, що настає за днем його опублікування, і діє протягом місяця.

Раніше повідомлялось, що Кабінет міністрів України підтримав постанову про запровадження надзвичайного стану в енергетиці України через блокаду на Донбасі.

Надзвичайний стан в енергетиці України, згідно з розпорядженням уряду, набуде чинності завтра, 17 лютого.

Як пояснюють експерти, режим НС дозволить управляти енергетикою в ручному режимі, за необхідності – відключати світло і вводити для окремих підприємств план споживання електроенергії. Крім того, Держінспекція буде контролювати режим споживання електричної і теплової енергії – підприємства повинні максимально економити ресурси.

На режим максимальної економії також перейдуть і постачальники теплової енергії. Теплові електростанції повинні працювати на мінімальних потужностях, які при цьому дозволять генерувати тепло і постачати його населенню.

Відключення світла загрожує Київській, Дніпропетровській, Харківській, Чернігівській, Запорізькій, Сумській та Черкаській областях. Саме в цих регіонах генерація електроенергії відбувається за допомогою антрацитового вугілля.

На даний момент невідомо, як довго українцям доведеться сидіти без світла. Швидше за все, йдеться про період пікового споживання – коли більшість українців повертаються додому і споживання різко збільшується.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути