chrome firefox opera safari iexplorer

Третьяков «забув» задекларувати свою нерухомість в Ізраїлі?

13 лютого 2017 о 16:00

Громадська організація «Шевченківська народна самооборона» звернулася до Національного антикорупційного бюро України з вимогою перевірити інформацію про незадекларовані квартири народного депутата, заступника голови фракції БПП Олександра Третьякова, які знаходяться в Тель-Авіві (Ізраїль).

Про це повідомляє Znaj.ua.

Зокрема, як пише видання, громадська організація вказує на поширену у низці ЗМІ та соціальних мережах інформацію про те, що Олександр Третьяков володіє нерухомістю за кордоном, яка ним, відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», не була задекларована, як це належить особі, уповноваженій на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Так, ним не було вказано в електронній декларації квартиру площею 307 кв. м по вулиці Ha-Yarhon, будинок 19 в Тель-Авіві, вартістю 5,5 млн доларів США(на момент купівлі у 2011 р.). За оприлюдненою журналістами інформацією, ще близько 1,6 млн дол. було витрачено на ремонт та придбання меблів. А утримання цієї нерухомості (комунальні послуги, Інтернет, паркінг тощо) вартує біля 2 тисяч доларів на місяць, тобто 24 тисячі доларів на рік.

Судячи з наведених журналістами копій документів, квартира була придбана Олександром Третьяковим ще в 2011 році. А оплата квартири здійснювалась із рахунків офшорної компанії Structure One Corp., представником якої є Володимир Каретко, бізнес-партнер Олександра Третьякова та з березня 2016 року — голова Святошинської районної у м. Києві державної адміністрації.

Проте, ні в декларації О.Третьякова, ні в декларації В.Каретка вказана компанія та квартири не зазначені.

«Шевченківська народна самооборона» нагадує, що Кримінальним кодексом України (а саме, ст. 3661 Кодексу), передбачена відповідальність суб'єктів декларування за подання завідомо недостовірної інформації у деклараціях. На переконання громадських активістів, матеріалів, наведених у матеріалах ЗМІ, цілком достатньо для того, щоб внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування, щоб здійснити повну, об'єктивну та неупереджену перевірку вказаної інформації.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути