chrome firefox opera safari iexplorer

Йдемо у Європу, отримуємо гранти, а наповнити сайт МЗС – нікому?!

14 березня 2017 о 14:22

Підготовка до лекції в Київському університеті Тараса Шевченка з питань геополітики змусила мене переглянути сайт МЗС щодо останніх заходів та документів з питань взаємин з європейськими інституціями.

І тут виявилося, що історія відносин України з ЄС зупинилася … у 2010—2011 році.

Так, сайт МЗС у відповідному розділі («Участь у міжнародних організаціях/Європейський Союз») інформує, що «Україна та ЄС ведуть переговори про укладення Угоди про асоціацію, починаючи з березня 2007 року. Наразі відбулося 17 раундів переговорів (останній з них проходив 20-24 червня 2011 р. у Києві)».

Або про те, що «Чергове міністерське засідання Україна — ЄС з питань юстиції, свободи та безпеки планується провести у червні 2011 р. у м. Київ».

А також про «передбачення в Державному бюджеті на 2010 рік коштів на співфінансування процесу створення Фонду підтримки та реалізації конкретних проектів».

І це все – на фоні нібито надважливого завдання для нинішньої влади – вступу України до ЄС?! Виходить, що профільна структура, яка має цим опікуватись, вже шостий рік не звертає на це уваги?

Я мовчу про мільйонні гранти на «євроінтеграцію» та про нову «ефективну» й «правильну» команду МЗС...

То про який вступ до Європейського Союзу ви всі говорите, якщо навіть сайт міністерства оновити й наповнити не має кому?!

Микола Томенко, лідер Громадського руху «Рідна країна», доктор політичних наук, професор Київського національного університету ім. Т. Шевченка

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути