chrome firefox opera safari iexplorer

В Умані планують показати найбільш екстремальні трюки парашутистів в історії України

19 травня 2017 о 13:34

1-5 червня близько 10-ти повітряних куль піднімуться в небо над Уманню, що на Черкащині. В місті відбудеться міжнародний повітроплавний фестиваль «Монгольф'єрія. Квітуча країна», Відкритий кубок Черкаської області з повітроплавного спорту та відкриття першої в Україні парабалунінгової (повітроплавально-парашутної) зони з екстрим-програмою від найактивніших парашутистів країни – команди Lucid dreams project.

Про це «Рідній країні» повідомили організатори фестивалю - Федерація повітроплавання та авіамоделювання Черкаської області за підтримки Повітроплавного товариства «Монгольф’єр» та Школи пілотів Київського повітроплавного товариства.

Чотири дні справжнього небесного шоу для уманчан влаштують повітроплавні екіпажі з України та Європи, які продемонструють свою майстерність як на показових польотах, так і під час виконання спортивних завдань.

На гостей фестивалю чекає:

  • видовищні польоти на повітряних кулях, які відкриють для вас неймовірні краєвиди Умані;
  • запеклі змагання з повітроплавного спорту, поєднані з розважальне шоу за участю повітряних куль з польотними завданнями;
  • бейс-джампінг (парні та поодинокі стрибки з повітряної кулі з димовими шашками, екстремальні стрибки та катання на тарзанках, що прикріплені до повітряних куль) та слеклайн (ходіння по натягнутій стропі між тепловими аеростатами);
  • можливість зробити яскраві фото та отримати позитивні враження;
  • вечірнє світлове шоу повітряних куль.

Повітроплавна програма можлива за умови сприятливої погоди і поривах вітру не більше 4м/с, зауважують організатори.

Переможець Відкритого кубку Черкаської області з повітроплавного спорту отримає унікальну скульптуру відомого митця Олексія Шевчука, який у свій час жив і творив в Умані.

Більше про фестиваль та польоти на повітряних кулях - umanfest.in.ua

«Рідна країна»

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути