chrome firefox opera safari iexplorer

КПІ визнали найкращим українським вузом у 2017 році

01 червня 2017 о 15:35

Фахівці національного рейтингу вищих навчальних закладів склали рейтинг вузів «Топ-200 Україна». Його очолив НТУУ КПІ ім. Ігоря Сікорського. Він збільшив відрив від решти українських університетів у порівнянні з 2016 роком.

Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на сайт euroosvita.net.

Міжнародна спостережна рада рейтингу визначила, що цього року університет покращив академічну діяльність. У вузі створили і розвинули потужну інноваційну екосистему Sikorsky Challenge, вивели на ринок багато стартапів, продали найбільше ліцензій на винаходи та впровадили багато проектів у систему оборони України.

Друге місце посів КНУ ім. Тараса Шевченка. Третє — ХНУ ім. Василя Каразіна. Вони мають найбільше бюджетне фінансування наукових досліджень та високі індекси цитованості за системами Scopus та Web of Science.

До першої п'ятірки потрапили НТУ «Харківський політехнічний університет» та НУ «Львівська політехніка».

Замикає рейтинг Інститут підприємництва «Стратегія» з Дніпра.

Проект «Топ-200 Україна» стартував 2006 року. Це єдиний акредитований Міжнародною експертною групою з ранжування (IREG) академічний рейтинг в Україні. Серед інших він вирізняється універсальною системою критеріїв. За ними між собою порівнюють усі університети. Серед критеріїв — кількість отриманих за рік патентів, рейтинг наукової діяльності, участь вузів у міжнародних наукових програмах та участь у студентських олімпіадах.

Розділи: Новини освіти