chrome firefox opera safari iexplorer

Два українських ВНЗ потрапили в список кращих навчальних закладів світу

12 вересня 2012 о 10:12

Світовий рейтинг вузів TopUniversities опублікував список 700 кращих навчальних закладів. Серед кращих університетів світу виявилися і два українських — КПІ і Донецький національний університет.

Світовий рейтинг вузів TopUniversities опублікував список 700 кращих навчальних закладів. Серед кращих університетів світу виявилися і два українських.

Національний технічний університет України КПІ і Донецький національний університет мають, як і в минулому році, рейтинг 601 +. Це означає, що вони входять в сьому сотню рейтингу поряд з 98 вузами інших країн, повідомляє «Комерсант-Україна».

Рейтинг був заснований в 2004 році і тоді включав 200 вузів. При визначенні результатів, зокрема, враховуються такі показники, як репутація університету, думка роботодавців про його випускників і рейтинг цитованості наукових праць викладачів.

У 2012 році для визначення кращих вузів було опитано 46 тис. осіб по всьому світу. У першій трійці — Массачусетський технологічний інститут (США), університети Кембриджа (Великобританія) і Гарварду (США).

З вузів країн СНД найвищу позицію займає Московський університет ім. Ломоносова — 116-й у рейтингу. Кілька інших російських вузів також виявилися на високих місцях: Санкт-Петербурзький університет зайняла 253-е, Московський фізико-технічний інститут ім. Баумана — 352-е, Московський державний інститут міжнародних відносин — 367-е.

Серед інших увійшли до рейтингу вузів СНД — Євразійський національний університет ім. Льва Гумільова (Астана, Казахстан) — він займає 369-е місце. Білоруський державний університет має рейтинг 501 + (з 501 до 550).

Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути