chrome firefox opera safari iexplorer

У світовому рейтингу університетів кращий серед українських – ЛНУ ім. Франка

07 лютого 2011 о 18:02

У рейтингу університетів світу «Webometrics» кращий результат серед українських вузів показав Львівський національний університет ім. Івана Франка. Він зайняв 1443 рядок рейтингу.

Перші 10 місць у рейтингу «Webometrics», оприлюдненому в січні 2011 року, займають американські університети. Очолює його Массачусетський технологічний університет, друге і третє місця займають Гарвард і Стенфорд, повідомляють «Комментарии».

Найвище місце серед українських університетів, які потрапили в рейтинг, у Львівського національного університету імені Івана Франка (1443 місце). На 1576-й позиції розмістився Київський національний університет імені Тараса Шевченка, на 1608-й – Національний університет «Києво-Могилянська академія». Донецький національний технічний університет посів 1634-е місце, а на 1745-ий рядку опинився Харківський національний університет імені Каразіна.

Рейтинг університетів світу «Webometrics» вважається одним з найавторитетніших в світі. Він складається дослідницькою групою Cybermetrics Lab, що є частиною найбільшої дослідницької групи CSIC при іспанському міністерстві освіти.

«Webometrics» аналізує не освітню діяльність університетів у цілому, а подання вузу в Інтернеті. З 2004 року двічі на рік здійснюється ранжування присутності в мережі вузів всього світу. У даний момент аналізується близько 13 000 освітніх установ з майже 18 000 вузів, включених до Світової базу вищої освіти (WHED).

Джерело: ZIK
Розділи: Новини освіти Освічена