chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні прощатимуться з видатним художником Сергієм Якутовичем

29 червня 2017 о 10:10

Знаменитого українського митця, художника-графіка Сергія Якутовича поховають на Байковому кладовищі Києва у четвер, 29 червня.

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на арт-центр Ya Gallery.

«Хочемо повідомити, що проститися з Сергієм Якутовичем можна 29 червня. Об 11:00 розпочнеться служба в церкві Святого вознесіння на Байковому кладовищі (Київ), після чого відбудеться поховання на 33-ій ділянці», — повідомляє арт-центр.

Поминальний обід розпочнеться о 13:00 за адресою вул. Шовковична, 1.

Зазначимо, що видатний художник Сергій Якутович помер на 65-му році життя в ніч на вівторок.

Протягом кількох років після смерті дружини й сина Якутович багато хворів.

«От і закінчився Рід талановитих художників Якутовичів... Неймовірної високої культури і простоти був цей чоловік – Сергій Якутович. Вічна пам’ять, пане художнику!», — пишуть добрі знайомі померлого.

Сергій Якутович народився в 1952 році в Києві. Його батько, Георгій Якутович був видатним українським графіком середини ХХ століття, відомий також роботою в кіно, зокрема над фільмом «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова.

Мати Сергія, Олександра Павловська, теж була художницею. Вона намалювала безліч ілюстрацій для дитячих книжок.

Видання роману Ліни Костенко «Берестечко», ілюстроване Сергієм Якутовичем, було визнано найкращою ілюстрованою і художньо оформленою книжкою, представленою на виставці-ярмарку у Ашгабаді.

Серед творчих здобутків Сергія Якутовича – плідна праця у сфері книжкової та станкової графіки, кінематографу й театрального мистецтва.

Сергій Якутович також був головним художником у фільмі Юрія Іллєнка «Молитва за гетьмана Мазепу». Працював над такими фільмами, як «Ще як були ми козаками», «Втрачений рай», «Тарас Бульба» Володимира Бортка.

В останні роки життя Якутович відзначився своєю роботою як художник-постановник фільму «Поводир».

Якутович мав звання народного художника України, був лауреатом Національної премії України ім. Тараса Шевченка, членом Національної спілки художників України, членом-кореспондентом Академії мистецтв України.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути