chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні прощатимуться з Людмилою Гурченко

02 квітня 2011 о 07:15

Людмилу Гурченко поховають у суботу, 2 квітня, на Новодівичому кладовищі. Як повідомляє «Эхо Москвы», громадянська панахида почнеться о 10-й ранку у Центральному будинку літераторів.

Такі останні, уточнені дані про дату і місце похоронів. Нагадаємо, Людмила Гурченко померла в Москві 30 березня на 76-му році життя від серцевого нападу. На адресу сім`ї Гурченко продовжують надходити співчуття. Шанувальники її таланту, як і раніше, несуть квіти до будинку в Москві, де жила актриса.

Як відомо, Людмила Марківна Гурченко народилася 12 листопада 1935 року в Харкові (Україна). У 1958 році закінчила ВДІК. У 1956 році на екрани вийшла музична комедія Ельдара Рязанова «Карнавальна ніч», де Л.Гурченко виконала пісню «П`ять хвилин», що зробила її знаменитою У подальші роки вона стає однією з провідних актрис вітчизняного кінематографа.

Серед найбільш відомих робіт Л.Гурченко — ролі у фільмах «20 днів без війни», «П`ять вечорів», «Кохана жінка механіка Гаврилова» (1982), «Вокзал для двох» (1983), «Любов і голуби» (1984). У 2000-і роки вийшли такі фільми з її участю, як «Старі шкапи» (2000), «Жіноче щастя» (2001), «Якщо завтра в похід...» (2004), «Карнавальна ніч-2, або П`ятдесят років опісля» (2006). Фільмографія актриси включає понад 80 стрічок.

Людмила Гурченко — народна артистка СРСР (1983). Нагороджена орденами «За заслуги перед Вітчизною» IV ступеня (2000) і III ступеня (2005) і почесним знаком «Громадське визнання» (1998).

У листопаді минулого року Л.Гурченко відзначила 75-річчя. Напередодні ювілею вона зняла фільм «Строкаті сутінки», до якого сама написала музику, сама зіграла головну роль і сама заспівала. До останніх днів актриса продовжувала виступати на сцені і зніматися в кліпах.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути