chrome firefox opera safari iexplorer

У Харкові з'явиться меморіальна дошка, присвячена Людмилі Гурченко

15 серпня 2012 о 09:04

Меморіальну дошку народній артистці СРСР і почесній харків'янці Людмилі Гурченко (12 листопада 1935, Харків — 30 березня 2011, Москва) планують відкрити у рідному місті акторки Харкові до її дня народження — 12 листопада.

Дошка буде встановлена на Харківській гімназії № 6 Маріїнська гімназія, де вчилася Гурченко, повідомляє прес-служба Харківської міськради.

«Ми зобов'язані увічнити пам'ять Людмили Марківни й обговорюємо це вже другий рік, але з різних причин рішення відкладалося. Сподіваємося, що перший крок все-таки буде зроблено в цьому році», — цитує прес-служба міськради секретаря з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища Олексія Хорошковатого.

За словами Хорошковатого, у випадку, якщо буде прийняте рішення встановити пам'ятник Гурченко у її рідному місті, швидше за все, буде проведений конкурс на найкращий ескізний проект.

Нагадаємо, що 4 серпня у Москві відкрили пам'ятник Людмилі Гурченко.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути