chrome firefox opera safari iexplorer

У Чернівецькій області напали на журналістів за викривальний матеріал

12 липня 2017 о 13:00

До голови Громадського руху “Рідна країна” Миколи Томенка звернулися журналісти телеканалу «Чернівецький промінь» стосовно свавілля в. о. сільського голови села Репужинці Застанівського району Чернівецької області.

05.07.2017 журналісти телеканалу виявили незаконний самовільно викопаний кар’єр по видобутку піску на території села. Про вказаний факт було повідомлено в.о. голови Репужинської сільської ради, яка, в свою чергу, викликала свого чоловіка. Після прибуття до сільської ради чоловіка в.о. сільського голови разом із ще одним мешканцем села напав на журналістів телеканалу, завдав їм тілесні ушкодження та погрожував фізичною розправою.

Незважаючи на те, що прокуратура Чернівецької області за вказаними фактами внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, Микола Томенко звернувся до Генерального прокуратура, Міністра внутрішніх справ та Міністра інформаційної політики з проханням взяти під особистий контроль розслідування факту нападу на знімальну групу телеканалу.

“Необхідно переходити від декларування захисту прав журналістів до здійснення конкретних заходів щодо захисту таких прав та покарання винних у здійсненні нападів на журналістів. Для цього потрібно тримати під контролем абсолютні всі випадки перешкоджання законній діяльності журналістів зі сторони не тільки правоохоронних органів, а й зі сторони самих колег постраждалих,” – зазначив у зверненні Микола Томенко, повідомляє сайт партії.

Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути