chrome firefox opera safari iexplorer

У Києво-Печерській Лаврі виступлять номінанти на Греммі

04 серпня 2017 о 11:54

2 вересня на території Києво-Печерської Лаври, на соборній площі між Успенським Собором і лаврської дзвіницею, відбудеться великий концерт класичної музики. Цю подія планували провести ще у травні цього року, але з технічних причин її довелося перенести.

Прикметно, що цього вечора на сцені зустрінуться два номінанти на премію «Греммі» – вже легендарний хор «Думка» і американсько-ізраїльський диригент Дмитро Яблонський. Також у концерті візьме участь відомий український оркестр «Віртуози Києва». Вони виконають три твори Вольфганга Амадея Моцарта: Симфонію №25, Симфонію №41 і «Лакримозу» з третьої частини «Реквієму».

«Таких місць, як Києво-Печерська Лавра, дуже мало у світі: до нас приїжджають з усіх-усюд, щоб побувати там. Зробити концерт у Лаврі – велика честь для нас. Ми намагалися скласти таку програму, щоб вона максимально підходила до місця і щоб музика була доречною. А те, що в концерті бере участь хор «Думка» і Дмитро Яблонський – справжня подія для класичної сцени. Це буде знаковий і важливий концерт, до якого ми дуже готуємося!» – поділився з Cultprostir Євген Кривін, засновник агенції Svitlo Concert, що організовує захід.

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути