chrome firefox opera safari iexplorer

До України наближається потужний ураган з Румунії

18 вересня 2017 о 11:16

Потужний ураган, який залишив десятки постраждалих в Румунії, згідно з прогнозами синоптиків, рухається в бік України.

Про це повідомляє ВВС у понеділок.

Так, внаслідок ураганного вітру в Румунії, швидкість якого досягала 100 кілометрів на годину, вісім осіб загинули і близько 70 доставлені до лікарень.

Велика частина жертв і постраждалих – жителі міста Тімішоара і його околиць. Пориви вітру валили дерева та зривали дахи будинків. Пошкоджено багато ліній електропередач і каналів водопостачання.

Зазначимо, що Тімішоара — третє за величиною місто Румунії, розташоване на заході країни.

«Нас ніхто не попереджав, що нас чекає таке. Прогноз погоди обіцяв тільки дощ», — сказав мер Тімішоари Ніколае Робу в інтерв'ю румунському телеканалу Digi 24.

Екстрені служби країни просять жителів не виходити на вулицю. Згідно з прогнозами синоптиків, зараз ураган рухається в бік України.

За даними української Державної служби з надзвичайних ситуацій, 18 вересня у західних областях прогнозують сильні зливи та грози, град та шквали швидкістю від 70 до 100 км/год.

Нагадаємо, в Україні у результаті ускладнення погодних умов (дощ, гроза, пориви вітру), через спрацювання системи захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 478 населених пунктів у шести областях України.

Розділи: Довкілля

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути