chrome firefox opera safari iexplorer

Захворюваність на кір в Україні цього року збільшилася у понад сто разів

08 вересня 2017 о 11:07

За сім місяців поточного року в Україні зареєстровано 1386 випадків кору. За аналогічний період 2016 року були зафіксовані 10 випадків.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

«За сім місяців поточного року в Україні зареєстровано 1386 випадків кору, в тому числі у місті Києві — 11 випадків. За аналогічний період 2016 року в Україні — 10 випадків кору, в тому числі в Києві — 2», — йдеться у повідомленні.

Цьогоріч найбільше випадків кору зареєстровано в Івано-Франківській області — 637, Одеській — 526, Тернопільській — 66 та Львівській — 35.

Також у МОЗ зазначили, що підйом захворюваності на кір є прогнозований.

«У зв'язку з низьким охопленням щеплення за останні роки та з огляду на епідемічну ситуацію в європейському регіоні в цілому, МОЗ України та ВООЗ було прогнозовано різке зростання захворюваності на кір у 2017 році», — повідомили у відомстві.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути