chrome firefox opera safari iexplorer

Українці відпочиватимуть три дні з нагоди Дня захисника України

11 жовтня 2017 о 12:34

Українців чекають три вихідних із нагоди святкування Дня захисника України. Вони пройдуть з 14 по 16 жовтня – в суботу, неділю і понеділок відповідно.

14 жовтня припадає на суботу, тому, за правилами, вихідний переноситься на перший робочий день наступного тижня, пише Сегодня.ua.

Нагадаємо, що в 2014 році Петро Порошенко підписав указ про святкування Дня захисника України 14 жовтня. Також в цей день традиційно відзначається як день створення Української повстанської армії – військово-політичної формації українського визвольного руху. Тоді ж випадає свято Покрови Пресвятої Богородиці, який відзначається церквами східного обряду.

Цього року українцям належить 11 вихідних – Великдень, Різдво, День Перемоги, 8 березня тощо. При цьому, якщо свято в суботу або неділю, його переносять на понеділок. На честь Дня Незалежності українцям припали відразу чотири вихідні поспіль.

Також українцям прописані 24 дня відпустки (два дні за кожний відпрацьований місяць).

Приблизно така ж кількість вихідних в більшості пострадянських країнах. На честь свят 13 вихідних – в Росії та Австрії, 14 – в Іспанії та Мальті. Найменше вихідних в Бразилії – всього п'ять святкових днів. При цьому щорічна відпустка тут становить 30 календарних днів, з урахуванням якого бразильці відпочивають стільки ж, скільки і українці.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути