chrome firefox opera safari iexplorer

Мешканцям Диканщини презентували фільм з циклу «7 чудес України: історичні міста та містечка»

30 березня 2018 о 10:39

Голова фонду «Рідна країна» та ініціатор Всеукраїнського проекту «7 чудес України» Микола Томенко презентував на Полтавщині фільм про малу батьківщину Миколи Гоголя. 

Фільм розповідає про те, чому для письменника Диканька стала таким важливим місцем; які містичні історії пов'язані з місцевістю; картини якої відомої полтавчанки ви можете побачити лише в диканському музеї та Луврі; чим особлива столиця українського гончарства Опішня.

На презентації Микола Томенко висловив подяку за допомогу у створені фільму ректору Полтавського педагогічного університету Миколі Степаненку, голові Диканської районної державної адміністрації Володимиру Шкарбаню та народному депутату Олегу Куліничу.

Також Микола Томенко підтримав бібліотеки, школи та педагогічний університет Полтавщини просвітницькими напрацюваннями фонду «Рідна країна».

Фільм можна переглянути за посиланням: Диканька.

Всеукраїнська акція «7 чудес України: історичні міста та містечка» — це вже V етап всеукраїнської акції «7 чудес України», ініціатором і організатором якої є Фонд Миколи Томенка «Рідна країна».

Стартувала акція у березні 2016 року. 1 червня серед усіх заявок на участь від представників місцевих громад, громадських організацій, туристичних компаній, вищих навчальних закладів тощо Оргкомітет відібрав 21 фіналіста, які протягом літа-осені мали можливість презентувати для журналістів та громадськості свої міста, щоб позмагатися за звання переможця. Паралельно з презентаційними прес-турами відбувалося Інтернет-голосування на офіційному сайті акції www.7chudes.in.ua та анкетування експертів.

Переможці традиційно визначалися за сумою результатів Інтернет-голосування та опитування експертів (50/50). До числа 100 експертів входять керівники національних заповідників, музеїв, кафедр туризму вищих навчальних закладів України, науковці та експерти у галузі туризму, представники туристичних компаній, що займаються внутрішнім туризмом.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути