chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко презентує у Білій Церкві фільм із циклу «7 чудес України: історичні міста та містечка»

21 березня 2018 о 10:57
iPress.ua

Ініціатор Всеукраїнської акції «7 чудес України: історичні міста та містечка» Микола Томенко презентує фільм про туристичні цікавинки міста-переможця Білу Церкву. Показ відбудеться в 22 березня.

Всеукраїнська акція «7 чудес України: історичні міста та містечка» — це вже V етап всеукраїнської акції «7 чудес України», ініціатором і організатором якої є Фонд Миколи Томенка «Рідна країна».

Стартувала акція у березні 2016 року. 1 червня серед усіх заявок на участь від представників місцевих громад, громадських організацій, туристичних компаній, вищих навчальних закладів тощо Оргкомітет відібрав 21 фіналіста, які протягом літа-осені мали можливість презентувати для журналістів та громадськості свої міста, щоб позмагатися за звання переможця. Паралельно з презентаційними прес-турами відбувалося Інтернет-голосування на офіційному сайті акції www.7chudes.in.ua та анкетування експертів.

Переможці традиційно визначалися за сумою результатів Інтернет-голосування та опитування експертів (50/50). До числа 100 експертів входять керівники національних заповідників, музеїв, кафедр туризму вищих навчальних закладів України, науковці та експерти у галузі туризму, представники туристичних компаній, що займаються внутрішнім туризмом.

Міський голова міста Біла Церква Генадій Дикий отримав нагороду з рук генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Любомира Михайлини.

Прем’єрний показ фільму відбувся 11 березня на телеканалі ZIK, а коротку версію Телеканал ICTV показав восени. Переглянути його ви можете на сайті «Рідна країна».

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути