chrome firefox opera safari iexplorer

Україна здобула друге золото на Паралімпіаді-2018

11 березня 2018 о 10:16
tenews.org.ua
Це шоста нагорода української команди за два дні змагань, — пише Погляд.

У другий змагальний день на зимових Паралімпійських іграх-2018 у Пхьончхані українці змагаються у єдиному виді програми.

У лижних перегонах на дистанції 15 км сидячи перемогу здобув український спортсмен Максим Яровий. Про це повідомляє офіційний сайт змагань.

28-річний українець Максим Яровий подолав дистанцію за 48 хвилин 23,5 секунд. Американця Деніела Кноссена наш спортсмен випередив на 43 секунди, а бронзового призера Сін Уй Хюна (Корея) — на 51 секунду.

Ше один українець, дебютант Паралімпіади Тарас Радь показав 7-й результат.

Зазначимо, у суботу українці здобули 5 медалей Паралімпіади. Золото Максима Ярового — це шоста нагорода збірної. Тепер в активі українців 2 золоті, 1 срібна і 3 бронзові нагороди.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути