chrome firefox opera safari iexplorer

Румунія започаткувала День української мови

11 липня 2018 о 17:06
gazeta.ua

Палата депутатів Румунії прийняла закон про оголошення 9 листопада Днем української мови.

Щорічно з нагоди святкування української мови у населених пунктах компактного проживання осіб, які належать до української меншини в Румунії, проводитимуть різноманітні культурні заходи. Центральні та місцеві органи виконавчої влади і зацікавлені неурядові організації матимуть можливість надавати матеріально-технічну та фінансову допомогу для організації заходів, повідомляє Radio România.

Освітньо-культурні заходи зможуть проводити і навчальні заклади, в яких навчальний процес здійснюється українською.

Законом передбачене створення спеціальних теле- та радіопрограм суспільними телебаченням та радіо.

Україна та Румунія планують підписати Протокол про порозуміння, в якому закріплюватимуться позиції щодо імплементації мовної статті українського закону Про освіту.

Джерело: gazeta.ua
Розділи: Суспільство

10 травня

Інші дати
Ігор Толмачов
1962 –  фізик, організатор і координатор Євромайданівського та волонтерського руху у Харкові, учасник самооборони, громадський активіст. Загинув від вибуху 22 лютого 2015 року під час ходи, присвяченої річниці акцій Євромайдану проти проведення в Харкові з’їзду депутатів всіх рівнів.
 
Розгорнути
Народився Леонід Бакштаєв
(1934, с. Добринь, Білорусія - 1995) - актор театру і кіно, викладач Київського ДІТМ ім. І. К. Карпенка-Карого. Грав у Київському академічному російському драматичному театрі ім. Лесі Українки. Ролі у фільмах "Незабутнє", "Бумбараш", "Ати-бати, йшли солдати", "Білий птах з чорною ознакою", "Вбити "Шакала".
"Актор - це доля. В людини має бути те, що не можна пояснити словами: можливо, якась особлива енергія, харизма, дух. Це або є, або немає" (Наталя Сумська)
Розгорнути