chrome firefox opera safari iexplorer

Гройсман продовжує піаритись за бюджетні кошти

30 жовтня 2018 о 12:10

За Законом України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації” усі друковані ЗМІ, засновані органами державної влади чи місцевого самоврядування, впродовж 2016—2018 року мали бути рождержавлені. Натомість 2 жовтня Верховна Рада ухвалила законопроект № 6518, який дозволив залишити в державній власності газети «Урядовий кур’єр» та «Голос України». Експерти неодноразово наголошували, що цей законопроект суперечить суті реформи і залишає за основними органами влади контроль над двома ЗМІ.

Лідер партії Громадський рух «Рідна країна» та співавтор закону про роздержавлення ЗМІ Микола Томенко пояснив чому держава не повинна фінансувати газети з державного бюджету.

«В бюджеті 2018 року на рекламу та піар тільки Верховної Ради було закладено 61,6 млн грн., з них витратили на газету «Голос України» 13,8 млн грн. Ми з вами також оплатили висвітлення діяльності  «великого реформатора» Гройсмана в «Урядовому кур’єрі»  – 4,4 млн грн. Колись основною функцією таких видань було інформування про поточну діяльність органів влади. Сьогодні будь-хто може ознайомитись з цією інформацією в мережі на офіційних сайтах, тобто витрачати по 100 млн грн на газети, які ніхто не читає у воюючій країні зі значними економічними проблемами як мінімум недоцільно,  – наголосив Микола Томенко, і додав: – єдине, чим сьогодні займаються ці два видання – це піар влади за бюджетні кошти».

Політик також розповів як влада в обхід законам та моралі знайшла спосіб витрачати на себе ще більше.

«Мені до рук потрапив бюлетень «Урядові новини» за жовтень 2018. Цинізм не має меж: замовник: Кабінет Міністрів України, підготовка до друку Державне Підприємство «Редакція газети «Урядовий кур’єр», тираж 2 млн екземплярів, розповсюджується безкоштовно – для влади, а бюджету це мабуть влетіло в добру копійку. Наповнення вражає: Гройсман розповідає, що ми хоч і стали бідними, але могли стати ще біднішими. Грошей на медицину, освіту та соціальний захист знайти не вдалося, а от на передвиборчий піар виділяють регулярно».

Розділи: Політика

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути