chrome firefox opera safari iexplorer

Галерея «АВС-арт» запрошує на персональну виставку Олександра Сердюка «Лабіринт думок»

15 лютого 2019 о 10:01
facebook.com

Олександр Сердюк – яскравий представник харківської школи живопису. Його мистецька мова формувалася в майстерні Віктора Гонтарова з її потужною малярською рефлексією, побудованою на національній традиції.

Автор випрацював власну мистецьку лінію, впізнавану за образно-алегоричним рядом робіт і колірно-світловими нюансами письма. В картинах Олександра Сердюка передусім визначальне світло. Воно м’яко підкреслює зображене, наповнює його формою, «одуховнює», виходить за межі прямокутника полотна й огортає глядацький простір, навіюючи лірично-споглядальний настрій. Образи, трансформуючись в уяві мистця, стають чимось більшим, аніж фіксацією спостереженого й пережитого. Завдяки тонкому художньому чуттю й філософічним рефлексіям вони наповнюються алегоричним змістом, налаштовуючи на асоціативне сприйняття.

«Колись тут було місто», «Зачарований ліс», «Старі глечики», «Ранкова кава», «Життя дерева», «Почуття», – ці й багато інших робіт Олександра Сердюка, що формують виставку «Лабіринтами думок», складаються в цілісну авторську візію, яка пропонує глядачеві ліричну мандрівку в розмислах про людське буття.

«Першооснова будь-якої дії – думка. Людина не може не обдумувати свої дії, вчинки й те, з чим стикається в щоденному житті. Все, що я бачу, народжує в моїй свідомості розмаїті емоції й почуття, які спонукають до мислення, переживання й побудови альтернативного світу в особистій уяві, трансформуючи таким чином прості речі в окреме бачення.

Виставка «Лабіринтами думок» проявляє не захоплення окремими красотами бездоганного світу, а пропонує глядачеві поблукати територією розумів про плин часу, любов і радість, людину та її життя».

Олександр Сердюк

 

Про автора

Олександр Сердюк народився 1982 р. в Харкові. Закінчив Харківське художнє училище (2002) та Харківську державну академію дизайну і мистецтв (2008), педагог із фаху – Віктор Гонтаров. Член Національної спілки художників України (2010). Заслуженний діяч мистецтв України (2018).

Працює в Харківській державній академії дизайну і мистецтв на посаді старшого викладача кафедри рисунка.

Бере участь у всеукраїнських та зарубіжних виставках і пленерах із 1999 р. Роботи знаходяться в державних та приватних колекціях України, Німеччини, Китаю, Тайваню, США.

 Відкриття виставки – 19 лютого 2019 о 18 годині.

Наша адреса: м. Київ, вул. Глибочицька, 32-В, 3-й поверх.

Виставка працює 19 лютого – 8 березня 2019 з 12:00 до 19:00 щодня, крім неділі та понеділка. Вхід вільний.

Контактний телефон: +380 (44) 359 11 33. E-mail: gallery.avsart@gmail.com

Сайт: www.avsart.com.ua

Сторінка у Фейсбуці: @avsart.gallery

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути