chrome firefox opera safari iexplorer

Природа для киян, а не сміття: «Рідна країна» провела толоку в столичному парку

22 березня 2019 о 14:25

Вже традиційно навесні команда Громадського руху «Рідна країна» на чолі з лідером Миколою Томенком бере участь у прибиранні скверів та парків. Сьогодні команда звернула увагу на стан парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва «Сирецький гай». На його території ростуть багато столітніх дубів і прокладений «Маршрут здоров’я». Маршрут проходить по парку-пам’ятці садово-паркового мистецтва, довжина якого 2400 м. Не зважаючи на те, що парк має статус загальнодержавного, благоустроєм території влада не займається, — жаліються мешканці. Водночас і поведінка відпочивальників призвела до того, що місце стало таким засміченим.

Лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко розповів про особливість ініційованого ним заходу.

«Є у нашої команди така добра традиція – весну зустрічати турботою про довкілля. Нагадаю, що в останні роки ми проводили толоки біля пам`яток духовної спадщини – біля Мазепинської вежі в Києво-Печерському історико-культурному заповіднику та Тарасової світлиці на Чернечій горі в Каневі, реставрації якої наш фонд «Рідна країна» здійснив в минулому році».

Він також зазначив, що місце цьогоріч було обране не просто так.

«Біля парку «Сирецький гай» знаходиться Національна бібліотека України для дітей та дитяча спортивна школа «Динамо». Ми вважаємо своїм обов’язком впорядковувати час від часу місто, в якому ми живемо, оскільки наша команда переконана, що якість життя людини, а особливо українських дітей, — понад усе. Ми також вирішили підтримати популярний челендж #trashtag».

 

При вході на «Маршрут здоров’я» туристів зустрічають гори сміття. Особливо небезпечним є бите скло, яке може поранити дітей та тварин, ми вирішили зробити парк безпечнішим, — розповів очільник київського осередку «Рідної країни» Олександр Федоренко, і поякував Шевченківському КП УЗН — Київзеленбуд, яке допомогло команді в цій нелегкій справі.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути