chrome firefox opera safari iexplorer

Замість Сирецького парку буде автостоянка?

03 серпня 2012 о 09:38

Бригинець звернувся до Прокуратури м. Києва та Київської міжрайонної екологічної прокуратури з проханням з’ясувати, на яких підставах вирубуються дерева на земельній ділянці природоохоронного фонду в парку «Сирецький гай» по вул. Сиренька і вжити відповідних заходів.

Так депутат Київради (БЮТ-Батьківщина) Олександр Бригинець відреагував на прохання громадськості зупинити нищення парку «Сирецький гай» та з’ясувати, на якій підставі на території природоохоронного фонду влаштовано автостоянку.

Депутат розповів, що за словами мешканців, на земельній ділянці природоохоронного фонду парку «Сирецький гай» невідомими особами інтенсивно проводиться незаконна вирубка лісу, яка в подальшому може призвести до розширення існуючої автостоянки (напроти будинків по вул. Сирецька, 37 та Сирецька, 35), яка на думку жителів теж встановлена незаконно.

«Я звернувся до прокуратури міста та екологічної прокуратури з проханням з’ясувати, на основі яких дозволів зводилась зазначена автостоянка в парку на території природоохоронного фонду. Адже в наслідок облаштування парковки, за словами мешканців, було знищено зелений покрив та вікові дерева на цій ділянці», — розповів О. Бригинець.

На ділянці природо-заповідного фонду робітниками вже вставлено дерев’яний паркан та споруди, а також складаються додаткові будівельні матеріали. Це призводить до знищення корисної для лісу фауни та є порушенням правил природо-заповідних територій.

Крім того, депутат вимагає в екологічної прокуратури та прокуратури м. Києва з’ясувати на підставі чого та з якою метою на сьогоднішній день невідомі особи знищують дерева та встановили паркан на території парку «Сирецький гай».

«Останнім часом до мене все частіше надходять звернення, пов’язані з природоохоронними проблемами. Бездіяльність Міністерства і чиновників очевидна, це ганьба не лише для київської влади, а й для Мінекології також», — переконаний О. Бригинець.

Як відомо, парк «Сирецький гай» має статус парка-пам′ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення. За своїми розмірами є одним з найбільших у столиці України. Парк «Сирецький гай» є національною спадщиною: тут не можна проводити забудову, змінювати його межі, заборонено проїзд транспорту, на території парку не можна навіть їздити верхи.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути