chrome firefox opera safari iexplorer

Зеленському варто не боятись говорити правду про Другу світову війну

23 січня 2020 о 20:12
waralbum.ru

Сьогодні ми спостерігаємо намагання з боку Росії відбілити Сталіна. Звичайно, в даному випадку важливою є резолюція, прийнята Європарламентом в грудні 2019, яка засудила сталінізм, нацизм та інші тоталітарні режими.

Тепер треба не дозволити Путіну переписати історію Другої світової і звільнення Освенцима в тому числі. В свій час Президент Комаровський сказав: «Табір звільнили солдати 60-ї армії Першого українського фронту Червоної армії. У цей день 70 років тому 100-львівська дивізія увійшла в табір.З вдячністю і повагою ми думаємо сьогодні про цих солдат.»

Глава МЗС Польщі в січні 2015 року в інтерв’ю Польському радіо також відзначив роль українських солдат: «Може, варто сказати, що то Перший Український фронт, українці визволяли Аушвіц? Бо в той січневий день там були українські солдати і вони відкривали браму табору».

Варто Президенту Зеленському теж не боятися казати правду про Другу світову війну і нагадати світу про героїчні вчинки українських солдат та простих українців, які рятували євреїв від нацистів.

Микола Томенко

Лідер партії Громадський рух «Рідна країна»

Розділи: Суспільство