chrome firefox opera safari iexplorer

«Рідна країна» та НУБіП долучаться до акції з висадки дерев

03 листопада 2020 о 16:38
galnet.fm

5 листопада 2020 року на території Національного університету біоресурсів і природокористування України пройде масова акція з висадки зелених насаджень. Це – внесок НУБіП у всеукраїнський та світовий флеш-моб з висадки трильйона дерев, який започатковано на економічному форумі в Давосі.

В університетському ботанічному саду, який щороку поповнюється ексклюзивними таксонами, будуть висаджені рідкісні колоновидні дуби. Загалом же заплановано дати початок життю більше сотні унікальних дерев по всій території вишу. Перша частина цієї акції вже завершена навесні в Боярській лісовій дослідній станції, де молодняком головних лісотвірних порід вкрили 93 гектари. А ще – встановлено рекорд: за п’ять годин висаджено сто тисяч штук саджанців аборигенних деревних видів. 

До заходу також долучиться голова наглядової ради університету та засновник фонду «Рідна країна» Микола Томенко.

Початок акції об 11 годині біля центрального входу в ботанічний сад (вул. Героїв Оборони 15, напроти навчального корпусу №3). За додатковою інформацією звертайтеся за телефоном 068-350-25-30, Денис.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути